Стало відомо, скільки українських спортсменів поїдуть на Олімпіаду в Парижі

Група українських спортсменів на Олімпіаді
Група українських спортсменів на Олімпіаді

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі Україну представлятимуть 140 спортсменів та спортсменок, повідомив Гутцайт, президент Національного олімпійського комітету (НОК) України. Він також зазначив, що Україна візьме участь у всіх видах спорту, за винятком ігрових.

Гутцайт також вклонився успіху України в укладенні домовленостей про відсутність російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді. Він висловив впевненість, що це перемога для України та всіх, хто працював над викриттям атлетів з цих країн.

«Я вважаю це перемогою України, перемогою всіх тих, хто працював, що росіян і білорусів майже не буде на Олімпійських іграх. Не буде їхньої присутності, у них не буде гімну, вони будуть окремими командами, їх не буде на відкритті Олімпійських ігор... Вони будуть непомітні на Олімпійських іграх», - сказав Гутцайт.

Президент НОК також підтвердив, що Україна відправила заявку до Міжнародного олімпійського комітету щодо складу команди.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ще раз підтвердив проведення літніх Олімпійських ігор у Парижі в 2024 році. Змагання пройдуть з 26 липня по 11 серпня.

Нагадаємо, що українські спортсмени написали лист до президента Франції та інших посадовців, в якому закликають заблокувати можливість російським атлетам брати участь в Олімпійських іграх.

Читайте також