Штрафи для водіїв різко збільшать: за які порушення посилять покарання

Штрафи для водіїв різко збільшать: за які порушення посилять покарання

Перші зміни у сфері паркування

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який вносить низку важливих змін у сфері паркування транспортних засобів. Особлива увага приділяється захисту прав людей з обмеженими можливостями та розвитку інфраструктури для електромобілів.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету Ради з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, пише "Хвиля".

Штрафи зростуть

Одним із ключових нововведень стане значне збільшення штрафів за паркування на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Якщо зараз таке порушення карається стягненням у 1020 гривень, то після ухвалення закону сума штрафу зросте до 1700 гривень.

Також передбачені жорсткі заходи щодо водіїв автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння, які залишають свої транспортні засоби на спеціально відмічених паркувальних місцях для електрокарів. За таке порушення їм загрожуватиме штраф у розмірі 850 гривень замість нинішніх 340 гривень.

Захист прав автовласників

На окрему увагу заслуговує норма, яка забороняє місцевій владі евакуювати автомобілі громадян у період дії військового стану. Цей пункт покликаний захистити права автовласників за умов воєнного часу.

Наступні кроки

Дата розгляду законопроекту №9092-3 у другому читанні наразі не визначена. Тільки після його остаточного прийняття поправки набудуть чинності.

Порушення коштуватиме дорого

Раніше українцям відповіли, яке порушення коштуватиме водіям у кругленьку суму – понад 40 тисяч гривень.

Читайте також: