Страта військових ЗСУ: роспропагандисти придумують фейки – Інформспротив

Воєнна стратегія ЗСУ: російські пропагандисти поширюють фейки
Воєнна стратегія ЗСУ: російські пропагандисти поширюють фейки

Російська пропаганда намагається заперечити розстріл полонених солдатів ЗСУ в Курській області і використовує неправдиві версії, щоб відволікти увагу від очевидної воєнної злочинності. Про це повідомляє портал Національного спротиву.

Російські пропагандисти, схоже, отримали вказівки про те, як освітлювати цей військовий злочин з вбивством українських операторів дронів, які стали полоненими в Курській області.

Це фейк, створений українською владою нібито для того, щоб бійці ЗСУ боялися здаватися в полон.

Різко збільшується кількість солдат ЗСУ, які замислюються над тим, щоб здатися в російський полон. Ось їх і хочуть залякати постійними страшними казками про нібито розстріл українських полонених російськими військовими.

Зауваження цю історію активно коментували на Z-каналах. Деякі підтримали вбивство полонених, інші пояснили його реаліями війни. Тільки кілька каналів засудили вбивство полонених і визнали його воєнним злочином.

Згідно з Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими, яку підписала і Росія, полоненим мають бути забезпечені життя та гуманні умови утримання. Вбивство або жорстоке поводження з військовополоненими - це воєнний злочин. Але росіяни постійно порушують всі правила. Командування РФ схваляє втрати українських полонених.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що міжнародне співтовариство повинно жорстко реагувати на вбивства українських військових росіянами, такі дії є серйозним порушенням міжнародного права.

Останнім часом стало більше випадків вбивства українських військовополонених. Це може бути пов'язано з тим, що командування російських військ або заохочує, або наказує такі дії. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) в США.

Розпочато розслідування інциденту щодо можливого вбивства українського військовослужбовця представниками російської армії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Читайте також