Удар по репутації Путіна: WP оцінили, коли Росія зможе повернути територію у Курську

Територія у Курську: коли Росія поверне
Територія у Курську: коли Росія поверне

Українські війська втікають углиб РФ: Поразка для Путіна

Неочікуваний успіх української армії в Курській області став великим викликом для президента РФ Володимира Путіна та його уряду з часів повстання "вагнерівців".

За даними видання The Washington Post, російська оборона була непідготовлена і нічого не знала про надійшання українських сил.

"Це провал системи розвідки і оскільки Путін несе за це відповідальність, це удар по Путіну", - сказав політичний аналітик Сергій Марков.

Українські війська вже зайняли більше 20 прикордонних російських сіл і частково одне місто, і тепер просуваються до Курської АЕС. За словами авторів статті, українські бригади можуть заняти укріплені позиції, що стане потужною перевагою для Києва в разі перемир'я або мирних переговорів.

Полонені солдати РФ у Курській області

Ці успіхи серйозно підривають репутацію російської влади та військових. Якщо російська армія буде наступати з такою самою швидкістю, як і в інших напрямках, їм знадобиться рік, щоб відновити контроль над цими територіями в Курській області.

"Українські сили вже продовжують наступ в Курській області, але що саме контролюють або планують контролювати, поки що невідомо", - сказав Майкл Кофман, відомий аналітик.

Стаття також зазначає, що відвоювання зайнятої території може зайняти багато часу, якщо російська контратака буде затягуватися.

Успіхи в Курській області мають велике психологічне значення для України, підіймаючи бойовий дух як серед військових, так і серед мирного населення. Крім того, "прорив" показує слабкість та неефективність російської армії.

Нагадаємо, Росія оголосила режим КТО в трьох областях.

Читайте також