Субсидія на оренду: як ВПО зможуть заощадити на житлі вже цього року

Вміст ЖКГ: субсидія на оренду
Вміст ЖКГ: субсидія на оренду
Пенсійний фонд України (ПФУ) заявив про свою готовність реалізувати амбітний проєкт з надання субсидій на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)."Презентований сьогодні механізм компенсації оренди житла для внутрішньо переміщених осіб є доволі наближеним до діючого механізму житлових субсидій та пільг. Він є максимально спрощеним з погляду доступності, адже всю необхідну інформацію про заявників і членів домогосподарств буде отримано в межах інформаційних обмінів", - зазначив Голова правління ПФУ Євгеній Капінус.

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус повідомив про готовність фонду реалізувати проєкт з надання субсидій на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. За його словами, механізм компенсації оренди житла для ВПО буде дуже схожим на існуючий механізм житлових субсидій та пільг і буде максимально спрощеним для заявників. Вся необхідна інформація про заявників та членів їх домогосподарств буде отримуватись шляхом інформаційних обмінів.

Капінус також зазначив, що Пенсійний фонд має багаторічний досвід у наданні житлових субсидій та пільг, що створює міцну основу для реалізації нового проєкту. Головний принцип роботи фонду полягає в зміні філософії взаємодії з громадянами, яка передбачає, що заявники повинні надавати мінімум інформації, а всю іншу інформацію буде отримано з державних реєстрів.

Окрім цього, новий механізм має перевагу у тому, що заявки на отримання послуг можна подати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг фонду або через мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Публічне обговорення проєкту постанови Уряду про реалізацію експериментального проекту надання субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб було організовано Міністерством соціальної політики України разом з Офісом Ради Європи в Україні. У заході взяли участь народні депутати, представники органів влади, міжнародних організацій та громадськості.

Пенсійний фонд України почав виплачувати нові види допомоги українцям з 1 липня.

Читайте також