Ветеранам стане простіше отримати житлову субсидію: що змінилося

Ветеранам отримати житлову субсидію стало легше
Ветеранам отримати житлову субсидію стало легше

Пенсійний фонд України спростив процес подання заяв на житлову пільгу для ветеранів війни та їхніх родин. Експериментальний проект від Пенсійного фонду України спрощує процес подання заяв на житлову пільгу для ветеранів війни та їхніх родин. Відтепер, з червня, спрощену заяву можна подати на вебпорталі електронних послуг Фонду.

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус пояснив, що новий проєкт полегшує отримання і обробку даних ветеранів війни, а також оформлення пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Замість двох окремих заяв подається одна спрощена заява, в якій ветеран війни зазначає меншу кількість інформації. Дані обробляються електронною інформаційною взаємодією з державними реєстрами, що спрощує процедуру подання заяви.

Заяву та необхідні документи можна подати особисто через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу місцевих рад, центри надання адміністративних послуг, поштою на адресу органу Фонду або онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний застосунок "Пенсійний фонд".

Спрощений обмін даними полегшує процес отримання адміністративних послуг для ветеранів війни від Пенсійного фонду України, а підтвердження статусу учасника бойових дій відбувається автоматично за допомогою Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Читайте також