Суд обрав запобіжний захід екснардепці, яка організувала виробництво фіктивних довідок

Суд обрав запобіжний захід
Суд обрав запобіжний захід

Голосіївському районному суду Києва вдалося затримати колишню народну депутатку Ірину Сисоєнко та двох її спільників зі Львівщини, яких підозрюють в оформленні фіктивної інвалідності. Суд обрав Сисоєнко заставу в розмірі 904 тис. грн, яку вона сплатила та вийшла з-під варти, повідомляє видання Zaxid.net.

За даними Київської міської прокуратури, суд також обрав Ірині Сисоєнко та посереднику з Львівщини запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу під заставу в розмірі 904 тис. грн та 250 тис. грн відповідно. Ще одна лікарка з Львівщини отримала запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Ірина Сисоєнко сплатила встановлену судом заставу і покинула в'язницю.

Правоохоронці викрили злочинну діяльність, пов'язану з оформленням фіктивної інвалідності шахтарям. Наразі в колі підозрюваних перебувають колишня народна депутатка та 5 її спільників. За даними слідства, Сисоєнко, яка зараз є членом керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини, організувала виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. За інформацією з ресурсу “Українська правда”, Сисоєнко є нардепкою восьмого скликання Верховної Ради від політичної партії “Самопоміч”.

У змові приймали участь також працівники медустанови, лікарі та посередники з Львівщини. Двоє посередників шукали шахтарів, які внаслідок шкідливих умов праці мали право на отримання групи інвалідності, проте через бюрократію не могли її отримати. За спрощення процедури, з них вимагали по $3-4 тис. США.

На додаток до цього, нещодавно у Києві була затримана група “кримінальних авторитетів”, які контролювали інших злочинців. Останні займалися незаконним вивезенням військовозобов'язаних чоловіків з України. Про це повідомляють пресслужба Національної поліції України та Офіс генерального прокурора.

Читайте також