Суд повернув державі 35 га землі на Київщині, пов'язаних із Медведчуком

Суд повернув державі 35 га землі на Київщині
Суд повернув державі 35 га землі на Київщині

Господарський суд повернув державі земельні ділянки, привласнені Медведчуком

Господарський суд міста Києва вирішив повернути державі земельні ділянки в Обухівському районі Київської області на суму більше 840 млн грн. Про це повідомила Київська обласна прокуратура.

Землі, площею 35 га, які знаходяться на березі річки Стугна, були незаконно привласнені колишнім лідером партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

Прокуратура підтвердила, що ці землі були неправомірно продані для розміщення об'єктів культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. На час продажу право на ці ділянки мав лише Кабінет Міністрів України.

За результатами досліджень прокурорів, виявилося, що власниками земель стали юридичні особи, пов'язані з Медведчуком, зокрема його дружина, на яку накладені санкції. У зв'язку з порушенням законодавства, обласна прокуратура звернулася до суду, і його рішення було позитивним.

Це рішення відновлює державну власність на ці важливі землі.

Нагадаємо, що господарства Медведчука та Козака - братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака - були передані управлінню держави через підозру у державній зраді. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Також виявлено, що партнери Медведчука продовжують зберігати вплив та ключові посади в українській адвокатурі. Про це повідомили в розслідуванні Bihus.Info. Лідія Ізовітова, яка очолює Національну асоціацію адвокатів України, називається "людиною Медведчука". Незважаючи на те, що її термін на посаді закінчився у 2022 році, вона все ще є головою асоціації.

Читайте також