Суд взяв під варту посадовця Одеського ТЦК, який заробив $1 млн на ухилянтах

Суд взяв під варту посадовця Одеського ТЦК, який заробив $1 млн на ухилянтах

Запобіжний захід обрано посадовцю ТЦК та СП Одеси, який уникнув мобілізації для 138 людей

У Київському районному суді Одеси було прийнято рішення про обрання запобіжного заходу посадовцю Приморського районного ТЦК та СП, який заробив на тому, що не дозволив 138 людям потрапити на мобілізацію. Про це повідомили в пресслужбі суду.

Суддя задовольнив клопотання правоохоронців, призначивши підозрюваному військовому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 242 240 гривень.
Блок галереї (В Одеському ТЦК викрито багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах (фото))

Під час судового засідання посадовця ТЦК не затримували. Він має право оскаржити рішення суду до набрання ним чинності.

Нагадаємо, що посадовця Приморського районного територіального центру комплектування (РТЦК) та соціальної підтримки (СП) Одеси викрито на багатомільйонній схемі.

Зазначається, що протиправна схема функціонувала в Одеському центрі комплектування з липня 2023 року. Голова відділу несанкціоновано втрутився в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" і "відкоригував" дані щодо 138 військовозобов'язаних, фіктивно зробивши їх некваліфікованими для військової служби.

Вартість такої послуги для ухилянтів становила від $4,5 до $7 тисяч, а фігурант отримував можливість заробити щонайменше $1 мільйон.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував керівник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Запоріжжя.

Читайте також: