Суддя Тандир, обвинувачений у вбивстві нацгвардійця, відписав майно дружині і розлучився з нею

За рішенням Святошинського райсуду, суддя Олексій Тандир, який обвинувачується у вбивстві нацгвардійця Вадима Бондаренка, розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Це рішення було прийняте 12 грудня. Крім того, на ту саму дату, Тандир переписав на свою дружину всі свої майнові цінності. Захисник родини загиблого Бондаренка, адвокат Віталій Сердюк, вважає, що ці дії можуть свідчити про спробу обвинуваченого уникнути виплати компенсації постраждалим.

Олексій Тандир, суддя Макарівського суду Київщини, перебуває в СІЗО після того, як здійснив наїзд на нацгвардійця на великій швидкості, ймовірно, напідпитку. Від моменту затримання, його запобіжний захід був продовжений кожні два місяці. За цей період часу було проведено багато експертиз щодо його нетверезості. Судово-психологічна експертиза підтвердила його стан сп'яніння. Дослідження крові не показало наявності алкоголю (пробірки з кров'ю були взяті 18 годин після трагедії), а замість сечі, Тандир передав розбавлену у воді слину.

У серпні справу передали до Святошинського суду, і це осінню розпочалися судові слухання. Сторона потерпілого подала позови на суму 40 мільйонів гривень. Наразі, справа перебуває на етапі свідчень потерпілої сторони.

Останнє засідання повинно було відбутися 4 грудня, на якому суд мав розглянути клопотання про арешт майна Тандира. Проте адвокати звинуваченого не з'явилися на засідання через участь в іншому процесі. 6 грудня суд оголосив розлучення між Тандирами і чоловік переписав всі свої майнові цінності на дружину.

Адвокат родини загиблого нацгвардійця, Віталій Сердюк, вважає, що угода про майно, підписана без присутності Тандира є штучною. Він вважає, що це спроба уникнути відшкодування збитків. Він також повідомив, що незабаром буде подано заяву про визнання договору недійсним і клопотання про накладення арешту.

Судове засідання відбудеться 19 грудня, на якому буде розглянуто свідчення дружини загиблого нацгвардійця, Анни Бондаренко. Потім будуть допитувати інших свідків. Після цього розглядатимуться докази обвинувачення та захисту. І лише після цього буде допитаний сам Тандир. У разі потреби, будуть проведені додаткові слухання та здійсняться відповідні клопотання.

Наразі, Тандир перебуває у СІЗО, його тримають під вартою до 25 грудня.

Нагадаємо, що 26 травня Олексій Тандир, суддя Макарівського районного суду Київської області, скоїв наїзд на нацгвардійця Вадима Бондаренка, який загинув. Випадок стався неподалік Києва, коли Тандир їхав на великій швидкості за кермом автомобіля «Лексус». Пізніше, замість сечі, Тандир передав на аналіз воду та слину, намагаючись спотворити результати щодо його нетверезості під час наїзду на Бондаренка.