Шум нічого не доводить, або як ВАКС «спустив на землю» НАБУ та САП у справі «контрабандистів»

ВАКС знизив НАБУ та САП
ВАКС знизив НАБУ та САП

Під час конференції "5 років ВАКС - від ідеї до спроможності" директор НАБУ розповідав про те, як антикорупційна система задовольняє суспільний запит на справедливість, але деякі детективи НАБУ своїми діями порушують цей запит.

В квітні цього року детективи НАБУ відзвітували про затримання фігурантів справи про контрабанду в Чернівецькій митниці. Процес затримання зайняв п'ять місяців, а тепер адвокати та підозрювані привели НАБУ та САП до суду і вони упираються.

Раніше ми розглядали справу, щодо затвердження угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні. Підставою для цієї угоди стало бажання підозрюваного надати інформацію про інших фігурантів справи. Однак, ВАКС вирішив не затверджувати цю угоду.

НАБУ та САП звернулися до ВАКС з проханням продовжити строк досудового розслідування замість п'ятьох місяців до восьми, але ВАКС відмовив. Тепер НАБУ та САП знову просили продовжити строк до дванадцяти місяців.

ВАКС відмовився затверджувати угоду про визнання винуватості, але продовжив строк досудового розслідування на два тижні. Подальші дії детективів та прокурорів ще невідомі.

Читайте також