ТЦКшник попався на торгівлі гуманітарними автомобілями: світить від 5 до 7 років

ТЦКшник у автомобіля з гуманітарною допомогою
ТЦКшник у автомобіля з гуманітарною допомогою

Затримали працівника ТЦК, який торгував гуманітарними автомобілями для ЗСУ

На Тернопіллі виявили й затримали 46-річного працівника ТЦК, який займався торгівлею гуманітарними автомобілями, призначеними для Збройних Сил України. Цю інформацію повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Встановлено, що підозрюваний продавав транспортні засоби, які були доставлені в Україну через благодійні фонди, але мали використовуватися для передачі безкоштовно військовим формуванням. Працівник ТЦК активно шукав клієнтів серед військовослужбовців, запропонувавши продати "Opel Frontera", "Jeep Grand Cherokee" та "Nissan X-Trail" за 13 200 доларів кожен. Всі ці автомобілі зберігалися біля ТЦК.

"Правоохоронці задокументували злочинну діяльність військового та затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводять слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ"

За це злочин вироком суду може бути призначено від 5 до 7 років ув'язнення, а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років та конфіскацією майна.

Попередньо, новини про затримання працівника ТЦК є свідченням ефективної боротьби з корупцією в сфері оборони та посилення контролю над розподілом гуманітарної допомоги ЗСУ.

Читайте також