Telegram запустив монетизацію каналів, однак доступна вона ще не всім

Автори Telegram-каналів зможуть заробляти на рекламі

Автори Telegram-каналів із тисячею і більше передплатників отримають 50% від доходу від показу реклами. Про це повідомляє сайт Telegram.

Зазначається, що винагороду за програмою монетизації можна вивести без комісії і використовувати для оплати рекламних оголошень у Telegram.

Виведення винагород стане доступним власникам каналів на платформі Fragment. Ця можливість поки недоступна в деяких країнах, зокрема, в Росії, Україні, Палестині та Ізраїлі.

У Telegram підтримують новий тип рекламних оголошень, які можна оплатити за допомогою криптовалюти Toncoin. Рекламу можна буде розміщувати у вибраних каналах і повністю контролювати контекст показу оголошень.

Нагадаємо, з 1 квітня користувачі з України, Росії та Білорусі зможуть обмежувати коло осіб, які можуть надсилати їм особисті повідомлення в месенджері Telegram.

Адміністрація Telegram співпрацює з Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом, виконуючи їхні прохання щодо блокування каналів. Проте вони відмовляються блокувати канали, які поширюють російську пропаганду, що може призвести до блокування месенджера в Україні.

Читайте також:

  • Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна "перепрошує" інформпростір
  • Головна небезпека Telegram-каналів в Україні
  • Чому й навіщо українське суспільство зробили заручником російського Telegram?