The Guardian: США та Британія вже приватно вирішили дозволити Україні дальні удари по РФ

Приватний переговори між США та Британією
Приватний переговори між США та Британією

За даними The Guardian, держсекретар США Ентоні Блінкен натякнув на готовність Білого дому зняти обмеження на використання українською зброєю західного виробництва проти військових цілей у Росії. Відповідне рішення уже прийнято. Під час візиту до Києва Ентоні Блінкен заявив, що США завжди готові адаптувати свою політику до ситуації на полі бою в Україні. Він також повідомив, що про це буде доповідати Джо Байдену.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі зазначив, що постачання Іраном балістичних ракет Москві змінило стратегічне мислення у Вашингтоні та Лондоні.

The Guardian повідомляє, що рішення про дозвіл Україні використовувати крилаті ракети по цілях всередині Росії вже прийнято і буде оголошено під час зустрічі Джо Байдена з Девідом Леммі у Вашингтоні. Газета зазначає, що цього тижня група сенаторів США закликала Байдена "негайно припинити" обмеження на використання Україною далекобійних ракет.

Україна вже декілька місяців лобіює дозвіл на удари по російській території. Кіра Рудик, депутат парламенту України, сподівається почути довгоочікуване рішення, яке дозволить Україні бити по Росії ракетами Atacms.

Читайте також