The New Yorker: Зеленський розкрив основні 2 пункти "плану перемоги" для України

Зеленський зустрічається з депутатами Верховної Ради
Зеленський зустрічається з депутатами Верховної Ради

Зеленський представить Байдену план перемоги для України під час візиту до США

Президент України Володимир Зеленський планує представити президенту США Джо Байдену детальний "план перемоги" для України під час свого візиту до Сполучених Штатів. Про це український лідер розповів в інтерв'ю виданню The New Yorker.

За словами Зеленського, план містить кілька елементів, пов'язаних з довгостроковою безпекою та геополітичною позицією України. Серед ключових пунктів:

  • Прискорене вступ України до НАТО
  • Надання західної військової допомоги з меншими обмеженнями
"План перемоги - це міст. Сильна Україна змусить Путіна сісти за стіл переговорів. Я в цьому переконаний", - заявив Зеленський.

Президент України наголосив на важливості рішучих дій з боку західних партнерів: "Якщо ви не хочете, щоб ця війна тривала, якщо ви не хочете, щоб Путін поховав нас під трупами свого народу, забираючи ще більше українських життів у процесі, ми пропонуємо вам план зміцнення України".

Зеленський також підкреслив, що цей план не є фантастикою і не вимагає співпраці з боку Росії для успіху. "План окреслює, що можуть зробити наші партнери без участі Росії", - пояснив він.

Український лідер розуміє, що це може бути останній шанс отримати суттєву іноземну допомогу перед виборами у США. "Якщо він [Байден] не захоче підтримати це, я не можу його змусити. Я можу лише продовжувати пояснювати", - зазначив Зеленський.

Читайте також