The Sunday Times оцінило, чи зможе Курська операція ЗСУ врятувати Дніпропетровщину від наступу РФ

Курська операція ЗСУ в Дніпропетровщині
Курська операція ЗСУ в Дніпропетровщині

Військовий конфлікт в Україні входить у нову та непередбачувану фазу

З наближенням зими обидві сторони зосереджуються на досягненні переваг до листопада, коли умови стануть значно складнішими для наземних операцій. Про це заявив професор Майкл Кларк у своїй статті для Sunday Times.

Експерт порівняв поточну ситуацію з тактикою виснаження, яка була застосована під час Першої світової війни. Українські сили ведуть операції у Курській області Росії, зберігаючи короткі фланги і відкриті шляхи відступу. Вони також проводять спеціальні операції і атаки вздовж кордону з Росією. Україна також посилила кампанію використання безпілотників проти російських нафтопереробних заводів.

Зведення російських сил з різних регіонів відбувається з метою зміцнення оборони в Покровську. Російське командування тактично захоплює місто і використовує невеликі групи піхоти для проникнення. Захисники українського міста стикаються з нестачею ресурсів і поступово відступають.

Незважаючи на це, жодна зі сторін не очікує вирішального перелому цього року. Обидві готуються до можливого "великого ривку" у 2025 році, сподіваючись, що поточна фаза конфлікту покращить їхні шанси у майбутніх битвах.

Читайте також