Три світові компанії перекривають росіянам доступ до своїх хмарних сервісів

Хмарні провайдери припиняють доступ до своїх сервісів для користувачів в Росії

Три найбільші хмарні провайдери - Amazon, Microsoft і Google - прийняли рішення припинити доступ до своїх хмарних сервісів для користувачів в Росії. Це рішення пов'язано зі скасуванням санкцій ЄС проти Росії. Згідно з повідомленням від Softline, припинення доступу відбудеться з 20 березня 2024 року.

Amazon, Microsoft і Google оголосили про своє рішення припинити доступ до хмарних сервісів для користувачів з РФ. Причиною цього рішення стало введення 12-го пакету санкцій Європейським союзом, який набрав чинності з 19 грудня 2023 року.

"Пакет санкцій обмежує постачання програмного забезпечення для бізнес-аналітики (BI), систем управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) та інших продуктів до РФ",

Крім того, інформація вказує, що російським користувачам буде заборонено використовувати ці хмарні сервіси та отримувати доступ до своїх даних починаючи з 20 березня 2024 року.

У зв'язку з цим, Softline рекомендує своїм користувачам виконати резервне копіювання даних, пов'язаних з хмарними продуктами від Microsoft, Amazon та Google, щоб запобігти повній або частковій втраті інформації.

12-й пакет санкцій Європейського союзу проти Росії

Нагадаємо, що 18 грудня Європейський союз ввів в дію новий, 12-й пакет санкцій проти Росії. Цей пакет санкцій додав до списку 29 організацій, які підтримують російський військово-промисловий комплекс у конфлікті з Україною. Деякі з цих організацій належать до інших країн і обходять торгові обмеження, або є російськими організаціями, що займаються розробкою, виробництвом та постачанням електронних компонентів для російського військово-промислового комплексу.

Пакет санкцій також включає заборону транзиту товарів і технологій двоїстого призначення, які експортуються з ЄС до третіх країн через Росію. Також накладена заборона на імпорт алмазів з Росії. Заборона поширюється і на ювелірні вироби, що містять російські діаманти.