Туреччина випустила новий вид роботизованої зброї, яка ефективна проти дронів (відео)

Туреччина використовуватиме нову зброю вітчизняного виробництва

Турецька військова промисловість представила нову роботизовану техніку з дистанційним керуванням Trakon Targan, яка буде використовуватися для захисту морських платформ. Ця система спроможна відбивати атаки різного типу, включаючи дрони. Планується, що Trakon Targan увійде в арсенал Збройних сил Турецької Республіки, однак точна дата постачання поки не повідомляється. 

Заводські випробування Trakon Targan вже завершено, і наступний етап передбачає перевірку ефективності цієї системи в реальних умовах. 

«Перш за все наше озброєння призначене для Збройних сил Туреччини. Але ми з гордістю запропонуємо його на службу всім дружнім і союзним країнам», - заявив партнер компанії Unirobotics.

Trakon Targan - це автономний кулемет з дистанційним керуванням, призначений для захисту військово-морських кораблів. Система оснащена великокаліберним кулеметом і може використовувати автоматичний гранатомет. Окрім того, Trakon Targan може бути інтегрований у морське патрульне судно класу Hisar.

Trakon Targan має високотехнологічний електрооптичний модуль, який забезпечує високу точність спостереження та розвідки ворожих цілей. Також ця система може бути використана на автомобілях 4x4.

Раніше Туреччина представила інноваційну систему озброєння ALKA, яка використовує технології штучного інтелекту.