Туск виділяє $2 млрд на укріплення кордону з РФ: як на це відреагували поляки

Туск виділяє $2 млрд на укріплення кордону з РФ: як на це відреагували поляки

Підтримка українцями зміцнення кордонів з Росією і Білоруссю

Згідно з опитуванням SW Research, майже дві третини поляків підтримують заходи з посилення кордонів з Росією і Білоруссю. Про це повідомляє «Польське радіо». Примітно, що прем'єр-міністр Дональд Туск недавно оголосив про намір виділити 10 млрд злотих ($2,5 млрд) на зміцнення східного кордону Польщі.

Автори опитування ставили громадянам запитання: «Чи вважаєте ви, що Польща повинна будувати фортифікаційні споруди на кордоні з Росією та Білоруссю?». 64,3% респондентів підтримали укріплення кордону, 16,5% відповіли "ні", а 19,2% не визначилися з відповіддю.

Дослідження також показало, що зростання підтримки будівництва укріплень на кордоні спостерігалося зі зростанням віку респондентів. Найбільшу підтримку виразили учасники опитування віком від 50 років і старше, де 67,2% хотіли бобудувати укріплення. Серед тих, кому менше 24 років, "так" відповіли 53,3% учасників опитування. Загалом, посилення кордону схвалюють 66,3% чоловіків і 62,6% жінок.

Нагадаємо, уряд Польщі анонсував план оборони під кодовою назвою «Східний щит», в рамках якого планується виділити 10 млрд злотих ($2,5 млрд) для посилення польського кордону з Росією та Білоруссю.

Крім того, польські правоохоронці затримали дезертира російської армії, який намагався нелегально перетнути кордон через міграційний канал. Про це повідомила польська радіостанція RMF FM. Затримання росіянина відбулося після того, як він перетнув білоруський кордон.

Читайте також: