У 3469 разів перевищує прожитковий мінімум: САП дізналася про приховані статки судді

Судді Вищого адміністративного суду повідомили про підозру у внесенні неправдивих відомостей до декларації.

Про це у вівторок повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Прізвища судді не називають. Місцеперебування судді не встановлено, пишуть.

Суддя у декларації за 2020 рік не вказала відомості про дві земельні ділянки у передмісті Києва.

Також не вказала про розміщені на цих ділянках об'єкти незавершеного будівництва, якими вона користувалася спільно зі своїм чоловіком протягом року.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ринкова вартість об'єктів незавершеного будівництва, придатних до проживання, становить понад 4 млн грн і 1,8 млн грн відповідно.

А вартість земельних ділянок у сукупності майже 2 млн грн.

"З огляду на це, загальна сума незадекларованих відомостей становить майже 7,8 мільйона гривень, що більш ніж у 3469 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб", пишуть.

Зараз прожитковий мінімум для працездатної особи 2684 грн.

У вересні журналісти "Радіо Свобода" повідомили, що заступник голови Верховного суду і голова Касаційного господарського суду Богдан Львов із дружиною мають російські паспорти. Також з'ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві. Також громадянство РФ має донька судді, повідомили PROSUD.

Наявність російського паспорта в судді підтвердила СБУ. НАБУ відкрило справу за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості.

Голова Верховного суду Всеволод Князєв підписав наказ про припинення Львовим повноважень судді.