У Байдена закликали "трампістів" не грати в політичні ігри - реакція на допомогу Ізраїлю без України

Адміністрація президента США Джо Байдена звинуватила республіканців з Палати представників у політизації інтересів нацбезпеки. За заявою речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, вони запропонували окремий законопроєкт, щоб виділити гроші на допомогу Ізраїлю без України з коштів Податкової служби США.

"Політизація наших інтересів національної безпеки - це проваливша справа. Вимагати компенсацій для задоволення основних потреб нацбезпеки США, таких як підтримка Ізраїлю та захист України, за рахунок Податкової служби, не відповідає нормальному двопартійному процесу і може мати руйнівні наслідки для безпеки та союзів протягом наступних років", - зазначено в заяві.

Згідно з речницею, обидві партії у Конгресі є згодними на те, що гуманітарна допомога є критично важливою для зменшення страждань невинних людей у Газі та відповідає інтересам нацбезпеки США. Крім того, обидві партії також підтримують надання допомоги Україні та збільшення інвестицій у безпеку кордонів.

Проте речниця зауважила, що скорочення фінансування Податкової служби, запропоноване республіканцями, допоможе великим корпораціям уникнути виплати податків та призведе до збільшення бюджетного дефіциту.

Речниця адміністрації США наголосила, що політичні ігри, які загрожують фінансуванню самооборони Ізраїлю, створять неприйнятний прецедент та засвідчать відмову від зобов'язань перед одним з найближчих союзників.

Минулої п'ятниці президент США Джозеф Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад $100 млрд. Ці кошти передбачені, зокрема, для допомоги Україні та Ізраїлю.

Однак новий спікер Палати представників у Конгресі США Майк Джонсон заявив, що допомога Україні та Ізраїлю має бути розглянута двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.