У Чернігові 18 квітня оголошено днем жалоби

Оголошено офіційний день жалоби за жертвами ракетних ударів у Чернігові

18 квітня в Чернігові оголошений офіційним днем жалоби на честь загиблих внаслідок російських ракетних ударів. Про це повідомив виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако.

Підписав відповідне розпорядження. Мої співчуття рідним загиблих. Російські нелюди обов'язково відповідатимуть за скоєне, за вбивства невинних

У день жалоби будуть приспущені державні прапори, обмежені розважально-концертні заходи та заборонене звучання розважальної музики у громадських місцях.

Остаточна кількість жертв атаки ще встановлюється, триває пошуково-рятувальна операція.

Російські ракети вдарили по Чернігову, є загиблі та поранені

Сьогодні вранці російські війська здійснили ракетний удар по Чернігову, що призвело до загибелі та поранення людей. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус. В місті створено оперативний штаб, який надає необхідну допомогу.

Наразі відомо про 15 загиблих та 61 постраждалого особи. Було пошкоджено 16 будинків, переважно пошкоджені вікна. Проводиться обхід і обстеження квартир.

Ескалація насильства: вибухи в Одесі після атаки на Чернігівщину

Після ракетної атаки російських військ на Чернігівщину, вибухи сталося і в Одесі під час повітряної тривоги. За словами місцевих жителів, чули один вибух у місті. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав всіх мешканців Одеси та Одеського району залишатися в безпечних місцях під час повітряного нальоту.

На території України було оголошено повітряну тривогу о 08:49. Небезпека існувала для столиці та кількох північних регіонів. Моніторингові телеграм-канали повідомляли про ціль на столицю. Звуки вибухів також були почуті у Чернігові.