У ДТЕК дали поради українцям щодо самостійної підготовки до зими

ДТЕК про самостійну підготовку до зими
ДТЕК про самостійну підготовку до зими

Виконавчий директор ДТЕК, Дмитро Сахарук, наголосив на тому, що українці повинні думати про свою власну підготовку до зими і про те, що вони можуть зробити для надійного проходження цього періоду. Він закликав розраховувати на себе та зазначив, що кожен з нас може внести свій внесок у підготовку до зими, а це допоможе нам пережити її легше.

Це пов'язано з постійними атаками Росії на українську енергетичну інфраструктуру, через що неможливо гарантувати безперебійне електропостачання взимку. Для підготовки до цього періоду, Сахарук запропонував українцям запастися додатковими джерелами обігріву, такими як печі на дрова, газові обігрівачі або електрогенератори. Він також підкреслив важливість утеплення будинків, щоб зменшити втрати тепла.

Додатково, ДТЕК рекомендує зробити запаси їжі та води, а також зарядити мобільні пристрої. Сахарук сподівається, що енергетики, які працюють 24 години на добу, зроблять все можливе. Він також висловив своє очікування, що уряд та всі учасники підготовки енергетичної системи до зими покладуться на прискорення.

Раніше було повідомлено, що у 2024 році ДТЕК Ахметова планує інвестувати майже 4 млрд грн у ремонт пошкоджених через обстріли теплових електростанцій.

Читайте також