У Дубаї вперше у світі випущено золоту купюру (відео)

У Дубаї випущено золоту сувенірну банкноту

У Дубаї була випущена незвичайна золота банкнота, яка складається з 0,1 грама золота і має вартість близько $50. Ця банкнота виготовлена з паперу і містить зображення визначних пам'яток Дубая. Хоча вона має свій серійний номер, але не є платіжним засобом, а лише колекційним сувеніром. Виробництвом цієї банкноти зайнявся Рахул Сагар, ювелір п'ятого покоління, який спеціалізується на виготовленні золотих виробів.

Ми раді представити перший в Дубаї сувенір із 24-каратного золота, що є свідченням нашої відданості інноваціям і нашої багатої спадщини майстерності виготовлення золота. Наша мета - показати розкіш Дубаю, запропонувавши мешканцям і відвідувачам пам'ятні сувеніри, які залишаються поза часом

Унікальність золотої банкноти

Ця золота банкнота є неперевершеною завдяки своїй несподіваній комбінації властивостей - з одного боку, вона схожа на звичайний гнучкий папірець, а з іншого боку, містить справжнє золото, яке можна використовувати знову. Вона виготовлена з 24-каратного золота і забезпечена спеціальною полімерною підкладкою, що зберігає золото і забезпечує його тривалу експлуатацію.

Доступність банкноти

Золоті банкноти можна придбати в магазинах Dian Jewellery та Shantilal Jewellers на Золотому ринку Дубая, а також онлайн на сайті Dian Jewellery. Кожна банкнота коштує 159 дирхамів (приблизно $50) і поставляється зі спеціальною обкладинкою.

Прогноз цін на золото

Згідно з прогнозом президента Yardeni Research Еда Ярдені, до кінця 2025 року ціни на золото можуть злетіти до 3500 доларів за унцію в разі зростання інфляції. Це пов'язано з очікуваним ростом цін на ринку. Якщо цей прогноз справдиться, це буде масштабний ріст ціни на золото, схожий на той, що відбувся в 1970-х роках. Таким чином, золото може стати перспективним інвестиційним активом для майбутніх інвесторів.