У Euroclear повідомили, коли приймуть рішення про конфіскацію активів РФ

Бельгійський депозитарій Euroclear готується конфіскувати російські активи на користь України

Виконавчий директор Euroclear, Валері Убрен, повідомила про те, що бельгійський депозитарій прийме рішення про конфіскацію заморожених активів Росії на користь України найближчими тижнями.

Згідно повідомлення, Єврокомісія зможе отримати до 89% доходів, які залишаться після сплати податків.

"Рішення має бути прийняте найближчими тижнями. Сума перебуватиме в інтервалі між 87% і 89% від усіх доходів від російських активів після сплати податків", - заявила Убрен.

Вона також пояснила, що загальна сума доходів від заблокованих активів становитиме від 2 до 3 млрд євро, залежно від процентних ставок.

За словами Убрен, конфіскація суверенних російських активів, заморожених на майданчику Euroclear, може негативно вплинути на фінансові ринки. Крім того, депозитарій має більше 100 позовів у російських судах від російських інвесторів, які вимагають повернути заблоковані через санкції кошти.

Після вторгнення Росії в Україну, країни Заходу заморозили близько 300 млрд доларів російських активів. Програму конфіскації активів практично відклали, оскільки це може бути незаконним. Однак, розглядається можливість використання прибутку або відсотків від цих активів для підтримки України.

Джерело: РБК-Україна