У Карпатах посилюється робота ДПСУ: прикордонники дали пояснення

Прикордонники на робочому місці
Прикордонники на робочому місці

Прикордонники посилять охорону кордону у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей

Цього літа прикордонники збільшать кількість працівників, які будуть охороняти кордон у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Про це повідомив пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.

За словами Лісніка, багато правопорушників, які намагаються незаконно перетнути кордон, використовують те, що вони виглядають як туристи. Його сектор кордону має три залізничні станції, через які проходять чимало пасажирських потягів з усієї України.

Оскільки поява прикордонників для деяких туристів стала несподіванкою, вони не завжди розуміють і не завжди доброзичливо ставляться до їхньої роботи.

Прикордонники будуть перевіряти документи, підстави перебування туристів в прикордонних районах та транспорт громадян. Якщо у людини відсутні документи, їх занесуть до відповідних реєстрів. Ця перевірка зазвичай займає одну хвилину для людей, які не мають проблем з законом.

Громадяни України з паспортом іншої країни розглядаються як громадяни України

Громадяни України з паспортом іншої країни розглядаються виключно як громадяни України і мають всі права та обов'язки цієї країни. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Також Демченко заявив, що нібито мінування берегів річки Тиса, яке поширюється у соціальних мережах, є фейковою інформацією. Він назвав це ворожою інформаційно-психологічною спецоперацією.

Читайте також