У Києві приглушать вечірнє освітлення вулиць: із чим це пов'язано

У Києві зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті з метою економії електроенергії

У Києві зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії щонайменше 20%. Це пов'язано з дефіцитом в енергосистемі.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє прес-служба КМДА.

Так, в енергосистемі України спричинено дефіцит унаслідок масованих атак росіян на енергетичні об'єкти. У зв'язку з цим "Укренерго" змушене застосовувати обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу з 18:00 до 24:00. Обсяг обмежень буде розподілено рівномірно між усіма регіонами. Зокрема, відключення можливі і для промисловості та бізнесу Києва.

Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images

"Паралельно ми працюємо над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста. Вже ухвалено рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць", - йдеться у повідомленні.

У КМДА наголосили, що вимикати повністю всі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням буде знижено яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%.

"У найважливіші для енергосистеми години навантажень - з 18:00 до 23:00. Не включайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях", - уточнили в адміністрації.

Нагадаємо, в Укренерго попередили про обмеження з електроенергії з 18:00 до 23:00.