У Києві ввели карантин через небезпечну рослину

Квіти з небезпечною рослиною в Києві
Квіти з небезпечною рослиною в Києві

У Києві почали діяти карантинні заходи через поширення амброзії. Про це повідомили з Департаменту захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

З метою боротьби з алергенною амброзією у Києві введено спеціальний карантинний режим, який охоплює всю територію міста. Протягом його дії будуть проводитися заходи зі знищення рослин амброзії.

У Києві ухвалили рішення посилити боротьбу із поширенням алергенної амброзії. Для цього у місті запроваджується спеціальний карантинний режим, який поширюється на всю територію столиці. У період його дії проводитимуться заходи щодо знищення вогнищ зростання амброзії.

Конкретні заходи боротьби з амброзією включатимуть:

  • зривання та спалювання рослин амброзії. При сильному засміченні будуть проводитися скошування або викорчовування з корінням;
  • створення на забруднених ділянках фітоценозів з багаторічних трав, які пригнічуватимуть зростання та поширення амброзії;
  • використання гербіцидів, дозволених українським законодавством, для боротьби з амброзією.

Амброзія полінолистна відноситься до карантинних бур'янів, які є серйозною загрозою для здоров'я людей та сільського господарства. Ця однорічна рослина може досягати висоти двох метрів і розмножується насінням, яке довго зберігається в ґрунті.

Пилок амброзії є одним з найагресивніших алергенів. Він може викликати у людей різні алергічні реакції: нежить, кашель, сльозотечу, свербіж, головний біль, а іноді навіть астматичні приступи.

Нагадаємо, українцям дали покрокову інструкцію, як правильно оформити лікарняні виплати.

Читайте також