У Луганську було атаковано нафтобазу РФ: деталі

Атака нафтобази біля Луганська: наслідки
Атака нафтобази біля Луганська: наслідки

Луганськ опинився під обстрілом

7 червня тимчасово окупований Луганськ став мішенню рясного обстрілу, в результаті якого було нанесено удари по нафтобазі. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, місцеві жителі розповіли про від семи до 20 вибухів, можливо, це було спричинено спробами перехоплення та ударів по будівлях міста. Зазначається, що відеозаписи обстрілів були зроблені у районі Гострої Могили, біля казарм колишнього Луганського вищого військового училища штурманів, яке зараз знаходиться під окупацією російських загарбників.

У цьому ж районі знаходяться аеропорт, авіаремонтний завод і дорога до російського кордону. По цій дорозі російська армія перевозить вантажі, зброю та військовослужбовців, які розміщуються у тих самих казармах військового училища, а також у районі колишнього обласного військкомату, - повідомив Лисогор.

Також було отримано відомості про удари по нафтобазі, які вже стали четвертими за останні два місяці.

Нагадаємо, що увечері 27 травня в тимчасово окупованому Луганську сталися вибухи. Зазначається, що ракети ударили по військовому навчальному закладу авіації та аеродрому.

Також повідомляється, що пожежа почалася в районі Вищого авіаційного училища штурманів. В районі розташовувалися декілька пускових С-300/400 РЛС. Крім того, на території військового навчального закладу функціонував офіцерський склад угрупування.

Читайте також