У Львові готується до відкриття LEVCHYK SPECTRUM HUB для дітей із розладами спектру аутизму (РСА), які виїхали із зони бойових дій

У Львові готується до відкриття LEVCHYK SPECTRUM HUB для дітей із розладами спектру аутизму (РСА), які виїхали із зони бойових дій. Про це звітує у своїх соцмережах благодійний фонд Future for Ukraine, який став ініціатором цього проєкту. В січні відбулася фінальна перевірка вже відремонтованого та підготовленого приміщення площею 600 м² практично у самому центрі Львова.

LEVCHYK SPECTRUM HUB це центр допомоги дітям з РСА, які були змушені покинути власні домівки через війну. Адже будь-які потрясіння, з якими стикається дитина з розладами спектру аутизму, можуть сильно нашкодити її чутливій психіці та спровокувати затримку в розвитку на тривалий час. Особливо під час війни, коли відбуваються ворожі обстріли. Для дорослої людини це вже неабиякий стрес, а для маленької дитини з РСА навіть чийсь звичайний дотик або перестановка у кімнаті може бути подібним до вибуху в її нервовій системі.

Сьогодні велика кількість евакуйованої малечі з розладами спектру аутизму знаходиться саме у Львові. Тому саме це місто було обрано для створення хабу. Перевірити готовність центру до прийняття дітей приїхав меценат проєкту Вадим Столар.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я щиро вдячний усім нашим партнерам, які підтримали та долучилися до створення LEVCHYK SPECTRUM HUB. Тим, хто допомагав з ремонтними роботами, хто займався підбором фахівців, які будуть працювати з малечею. Такі ініціативи надзвичайно важливі! Завдяки цьому відбуваються якісні зміни на соціальному рівні у нашому суспільстві. Адже діти це майбутнє нашої країни", - зазначив меценат.

LEVCHYK SPECTRUM HUB надаватиме комплексну допомогу дітям з РСА. Для кожної дитини заняття проводитимуться безоплатно та індивідуально згідно з рекомендаціями лікарів та встановленим у неї діагнозом. Програма розрахована на 12 місяців це 25 корекційних занять щомісяця. У період від 3 до 7 років батьки мають найбільші шанси адаптувати та інтегрувати дитину з РСА у суспільство. Тому дуже важливо не гаяти час та розпочинати заняття якомога раніше.

Українські медики вперше взялися лікувати дітей зі спінальною м'язовою атрофією (СМА). Це рідкісне генетичне захворювання, що знерухомлює м'язи.

Хворих приймають у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі у Львові. Пацієнтам прописують препарат "Спінраза". Його називають найдорожчою ін'єкцією у світі. Один флакон коштує понад $100 тис.