У месенджері Telegram зникли чат-боти ГУР та СБУ

У месенджері Telegram зникли чат-боти Головного управління розвідки Міноборони, Служби безпеки України та Мінцифри, через які, наприклад, можна було повідомити про рух російської техніки.

Зникли такі чат-боти:

Головний бот розвідки - t.me/gur_official_bot
СБУ - t.me/stop_russian_war_bot
Мінцифра - t.me/evorog_bot

Ці боти мали важливі функції повідомлення про рух російської техніки або особового складу окупантів з прив'язкою до геолокації.

У легіоні "Свобода Росії", який воює на боці України, також виявили блокування свого бота. Легіон закликав не потрапляти у пастку російських спецслужб, які створюють боти-клони.

У ГУР підтвердили блокування їхнього чат-бота і заявили, що персональні дані користувачів у безпеці. Однак застерегли від ботів зі схожими назвами, які створюють росіяни, щоб ввести в оману українців.

Засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що компанія Apple надсилає йому листи щодо доступу користувачів до деяких каналів. Це може призвести до "неминучих змін" для українських користувачів iPhone.

Дуров також заявив, що він запропонував обмежити роботу Telegram-каналів у Росії та Україні в період російського вторгнення, але українські та російські користувачі проти цього. Він також підтвердив блокування акаунтів та ботів, що викликають насильство.

Джерело: Громадське