У МФК сказали, скільки приватних інвестицій здатна залучити Україну

Україна може отримати 200 мільярдів доларів для відбудови від приватного сектору

Міжнародна фінансова корпорація (МФК) оцінює, що близько двохсот мільярдів доларів, що становить понад третину необхідних коштів, для відбудови України може бути надано приватним сектором.

МФК, що входить до групи Світового банку, активно підтримує розвиток приватного сектору в Україні та надає допомогу у розмірі двох мільярдів доларів.

Відбудова України потребує 486 мільярдів доларів

За даними Світового банку, для повної відбудови України необхідно 486 мільярдів доларів. Ця потреба постійно зростає через нові обстріли та руйнування.

"В МФК ми оцінили, що понад третину цього обсягу може профінансувати приватний сектор, тобто близько двохсот мільярдів доларів", - розповів Альфонсо Гарсія Мора, віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації з Європи, Латинської Америки та Карибів.

За словами Мора, для залучення цих коштів необхідно провести критичні реформи, що сприятимуть инвестиціям в ті галузі, в які зараз приватним компаніям складно зайти.

Віцепрезидент МФК привітав Україну з високими темпами реформ: "За оцінками, лише цього року Україна затвердить 230 реформ відповідно до програм вступу до Європейського союзу, програм бюджетної підтримки Світового банку, МВФ та інших".

Компанії уже вкладають свої інвестиції в Україну, але багато з них чекають на завершення війни, щоб розширити свою присутність. За останні 18 місяців МФК вже інвестувала понад мільярд доларів в різні галузі, пов'язані з агробізнесом, високими технологіями та малим підприємництвом, зазначив Мора.

Джерело: Голос Америки