У Міноборони роз'яснили, як працюватиме електронний кабінет військовозобов'язаних

Верховна Рада підтвердила закон про посилення мобілізаційних заходів

У другому читанні Верховна Рада підтримала закон №10449, який передбачає посилення мобілізаційних заходів. За цей закон проголосувало 283 депутати. Головним нововведенням стане створення електронного особистого кабінету для військовозобов'язаних громадян.

У своєму інтерв'ю "Радіо Свобода", речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін пояснив, що дані з державних реєстрів будуть автоматично завантажуватися в особистий кабінет. Він також зазначив, що реєстрація в кабінеті залишиться добровільною, і нічого не змусить людину до цього зараз.

"Це зручний сервіс. Людина зможе завантажити всю інформацію про себе в особистий кабінет, якщо у її житті змінилися якісь дані, наприклад, вона має дітей, змінила місце проживання, отримала нову освіту або вивчила іноземну мову. Цей сервіс дозволить уникнути особистого візиту до територіальних центрів комплектування та соціального призову та стояння в чергах", - пояснив Лазуткін.

Нагадаємо, що раніше громадянам України було роз'яснено головні нововведення після прийняття нового мобілізаційного закону.