У Міноборони сказали, як каратимуть за неоновлені дані після 16 липня

Зображення Міноборони України на прес-конференції
Зображення Міноборони України на прес-конференції

Міністерство оборони України заявило, що було попереджено про можливі наслідки, якщо не оновлювати військово-облікові дані до 16 липня.

За словами директора Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Марка Андрусяка, закон України про вдосконалення питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку набрав чинності 18 травня. Кінцевий термін для оновлення військово-облікових даних громадян закінчується 16 липня.

"Ця норма була встановлена для забезпечення справедливого підходу до громадян України щодо виконання їхнього військового обов'язку згідно з Конституцією", - зазначив Андрусяк.

Згідно з цим законом, громадяни повинні оновити місце проживання, номер телефону та адресу електронної пошти.

Ті, хто не оновить свої військово-облікові дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Сума такої відповідальності становить від 17000 до 25500 гривень.

Оновлення військово-облікових даних можна здійснити в ТЦК СП, ЦНАП або в додатку "Резерв Плюс". Цей процес займає всього кілька хвилин.

Андрусяк зауважив, що часу для оновлення данних було достатньо і Міністерство оборони не планує вносити зміни до законодавства.

Раніше було повідомлено, що з 17 липня відбудуться зміни військового обліку жінок.

Читайте також