У МОЗ розповіли, як лихоманка Західного Нілу потрапила до України: яким регіонам загрожує

Зображення Лихоманка Західного Нілу в Україні
Зображення Лихоманка Західного Нілу в Україні

У МОЗ розповіли про поширення лихоманки Західного Нілу в Україні

Заступник Міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про поширення лихоманки Західного Нілу в Україні. Він зазначив, що зміна клімату може сприяти поширенню цього захворювання на центральні регіони країни.

Лихоманка Західного Нілу є вивченим інфекційним захворюванням, яке виникає в Африці, але спалахи його реєструються і в Європі. Кузін зазначив, що в Україні завжди існували осередки цієї інфекції, зокрема в Одеській, Донецькій та Київській областях.

Комарі, які переносять вірус, не обмежуються певними регіонами і через зміну клімату їх циркуляція посилюється. Тому вже зафіксовано випадки захворювання в Полтавській та Київській областях, а також в самому Києві. Медики перевіряють підозри на цю інфекцію і в інших областях. Лікарі повинні бути готовими до виявлення лихоманки Західного Нілу, оскільки його географія розповсюджується.

Лихоманка Західного Нілу передається через укуси комарів, які інфікуються від перелітних птахів. Ця інфекція може протікати без видимих симптомів у більшості людей, але у п'ятій частини хворих можуть виникнути серйозні симптоми, такі як підвищення температури, головні болі, болі в м'язах та суглобах, загальна слабкість, нудота та розлад шлунка.

Читайте також