У НАЗК розповіли, за кого візьмуться після військкомів

Національне агентство із запобігання корупції після перевірки військкомів візьметься за митників та керівництво.

На перевірку військових комісаріатів піде три місяці. Про це в етері телемарафону сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сподіваємося впоратися з військовими комісаріатами за три місяці, після чого розпочнемо перевірки митників, також керівництва", сказав він.

Новіков закликав журналістів та громадськість повідомляти про факти корупції, якщо такі будуть виявлені.

"Хочу закликати і всю журналістську спільноту, і громадян повідомляти про факти, коли рівень життя особи не відповідає декларації такої особи. Це стосується в першу чергу керівників", сказав голова НАЗК.

Також Національне агентство із запобігання корупції протягом трьох місяців буде перевірити спосіб життя усього керівного складу Центрів комплектування по країні. Перевірятимуть на доброчесність не лише очільників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а й весь керівний склад та їхніх родичів.

На початку травня правоохоронці порушили кримінальну справу проти начальника Одеського обласного територіального центру комплектування.

Він підозрюється у продажу "білих квитків". Після цього його було усунено від виконання службових повноважень.

Родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії віллу та автомобілі на мільйони доларів.