У Пенсійному фонді з'явилась можливість поширювати ще два документи через «Дію»

Сторінка Пенсійного фонду України через «Дію»
Сторінка Пенсійного фонду України через «Дію»

Сервісні центри Пенсійного фонду стали доступними для шерингу копій карти платника податків та свідоцтва про народження дитини через сервіс «Дія». Раніше така можливість була лише для ID-картки. Про це повідомляє Дія.

Ця функція може бути використана для призначення та перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат, а також для призначення соціальних послуг і змін способу виплати, банківських реквізитів або переказу пенсії при зміні місця проживання.

Серед інших послуг, які можна отримати через цей сервіс, варто виділити наступні: поновлення виплати пенсії, корегування або уточнення персональних даних у реєстрі застрахованих осіб, оформлення та отримання пенсійного посвідчення, отримання різних довідок (ОК-5, ОК-7, витягів з реєстру листків непрацездатності), отримання виписок з реєстру листків непрацездатності та інших документів, а також отримання витягів з електронного реєстру листків непрацездатності і багато іншого. Також представлена можливість оформлення допомоги на поховання та інших послуг. 

Варто зазначити, що Пенсійний фонд України надає послуги не лише у своїх відділеннях, але й пропонує виїзні прийоми для маломобільних громадян. Ця опція доступна для літніх людей, осіб, які потребують догляду, а також для громадян з інвалідністю.

До речі, Пенсійний фонд України розширив можливості дистанційного обслуговування громадян. Тепер більшість послуг можна отримати онлайн через особистий кабінет на веб-порталі ПФУ або за допомогою мобільного додатка Пенсійний фонд без необхідності відвідувати офіси фонду особисто.

Читайте також