У реабілітаційному центрі на Львівщині знущалися з дітей: Лубінець відреагував

Знущання з дітьми у реабілітаційному центрі
Знущання з дітьми у реабілітаційному центрі

 

У дитячому навчально-реабілітаційному центрі у Львівській області, ймовірно, вчиняли фізичне, психологічне та сексуальне насильство щодо дітей. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, у центрі перебувають найвразливіші групи дітей: сироти, діти у складних обставинах та діти з особливими освітніми потребами.

За свідченнями дітей, директор центру здійснював сексуальне насильство над дівчатами, публічно принижував їх та загрожував побиттям та психіатричною лікарнею за порушення режиму поведінки.

Водночас, дітям систематично говорили такі образливі фрази: "ти нікому не потрібен/-а", "твої батьки алкаші", "ти хворий/-а", "з тебе нічого доброго не вийде".

Також, за словами Лубінець, діти вже зверталися до правоохоронців та місцевих служб у справах дітей, але безрезультатно, а директор центру погрожував та принижував скаржників.

Команда омбудсмена змусила правоохоронців задокументувати факти порушення, після чого було відкрите кримінальне провадження за статтею 153 Кримінального кодексу України - сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи.

Лубінець заявив, що він організує нараду з представниками Львівської ОВА, правоохоронних органів та міністерств для розгляду бездіяльності органів, відповідальних за захист прав дитини.

Він також наголосив, що особисто контролюватиме процес слідства, щоб притягнути всіх винуватців до відповідальності.

Нагадаємо, батьки підлітків, які вчинили побиття та сексуальне насильство над неповнолітнім на Полтавщині, отримали лише штраф у розмірі 850 гривень.

Також, в Одесі жінка протягом ночі знущалася зі своєї 2-річної племінниці та транслювала це в соцмережах, щоб залучити якомога більше підписників. Правоохоронці вилучили дівчинку з родини.

Читайте також