У РФ влаштували істерику через заклик України відсторонити дзюдоїстів, які підтримують війну

Російські дзюдоїсти істерять через вимогу України відсторонити їх від чемпіонату Європи

Російські спортсмени обурені вимогою України відсторонити дзюдоїстів з РФ від участі в чемпіонаті Європи, через їхню підтримку війни. Ренат Лайшев, екс-керівник московського Центру спорту та освіти "Самбо-70", жорстко відреагував на ситуацію.

Як говорив свого часу Микола Озеров: "Такий хокей нам не потрібний". Я б сказав, що таке дзюдо нам не потрібне. І послав би НОК України зі своїми вимогами до всіх чортів

Олександр Михайлін, багаторазовий чемпіон світу з дзюдо та срібний призер Олімпійських ігор, назвав вимогу України "черговою безглуздою витівкою". Він закликав не втягувати спортсменів у політику та не приписувати їм щось.

Не треба приплюсовувати спортсменів до політики та щось їм приписувати. Заклик до усунення наших спортсменів викликаний тим, що в Україні хочуть у будь-який спосіб саботувати виступ російських дзюдоїстів. Люди із такими закидонами взагалі забувають, що таке спорт. Я впевнений, що Маріус Візер (президент Міжнародної федерації дзюдо - ред.) - розумна людина і вона вчинить правильно. І російські дзюдоїсти виступатимуть на чемпіонаті Європи

Міністерство молоді та спорту України, разом з Національним олімпійським комітетом та Федерацією дзюдо України, вимагає відсторонити російських та білоруських атлетів, що підтримують війну, від участі у чемпіонаті Європи з дзюдо 2024 року.

Українські атлети вже звернулись до президента Франції, пані мера Парижа та інших посадовців з просьбою заблокувати можливість участі росіян, які підтримують війну, в Олімпійських іграх у Парижі.