У Росії падають обсяги весняного призову: путінський режим «знайшов вихід»

У Росії зменшуються обсяги весняного призову до армії

У Росії спостерігається зниження обсягів весняного призову до армії, тому режим Путіна проводить активну агітацію, в тому числі в потягах. Про це повідомив Головне управління розвідки у Telegram.

За даними розвідки, у регіонах Росії представники кремлівського режиму встановили жорсткі вимоги щодо виконання плану весняного призову, щоб уникнути його зриву. Зменшення кількості призовників призведе до зменшення чисельності охочих укласти контракт з російською армією, яка продовжує воєнну агресію проти України та окупацію наших територій.

З метою агітації, серед інших заходів, російська залізниця залучається - вагони пасажирських поїздів та електричок мають військові елементи дизайну, які вихваляють військову службу, російську зброю та техніку.

«Тож путінська Росія фактично копіює методи більшовицького агітпропу сторічної давнини з його агітпоїздами», - зазначає ГУР.

За даними журналістів, це сталося через посилення перевірок призовників, оскільки все більше москвичів намагається уникнути призову, подавши медичні довідки про серцеві недостатність та проблеми з травленням. Раніше призовників перевіряли лише в військкоматах, а зараз їх відправляють також до комісаріату на вулиці Яблочкова у Москві, де можуть призначити додаткові перевірки.

Деякі призовники намагаються зекономити і купують лише медичний діагноз за 600-700 тисяч рублів, проте в такому випадку їм доведеться самостійно вирішувати їхнє питання в військкоматі. Також через посилення перевірок, у Москві більше не функціонує схема фіктивної служби, коли призовник ходить у частину на зразок пансіонату. Однак у Підмосков'ї така послуга ще продається і коштує 5 мільйонів рублів.

Весняний призов до армії країни-агресора розпочався 1 квітня і зачепить близько 150 тисяч осіб у віці від 18 до 30 років, які не є призовниками запасу. Згідно з указом Володимира Путіна, верхня межа віку призову до 2024 року становила 27 років. Призов завершиться 15 липня.