У США стався масштабний збій у роботі операторів мобільного зв’язку

Збій в мережі At&t у США

Уранці 22 лютого в мережі однієї з найбільших телекомунікаційних компаній США At&t сталася неполадка, через яку десятки тисяч користувачів мобільних телефонів почали скаржитися на проблеми зі зв'язком. Цю інформацію повідомляє BBC.

Згідно зі звітами на Downdetector.com, який відстежує неполадки в роботі мережі, перебої з'явилися після дев'ятої години ранку за Гринвічем. У компанії At&t заявили, що деякі клієнти відчували проблеми з бездротовим зв'язком, але на цей момент більшість мережі вже відновлено.

Інші оператори, такі як Verizon і T-Mobile, повідомили, що їхні мережі продовжують працювати звичайно.

Водночас, зазначають оператори, клієнти At&t, можливо, мали проблеми з реєстрацією після невдалих спроб зв'язатися з користувачами іншого оператора.

Згідно зі звітами Downdetector, кількість скарг від клієнтів At&t налічує понад 74 тисячі, особливо багато на півдні та сході країни.

Меншому оператору мобільного зв'язку Cricket Wireless також сталого перебою в роботі мережі. У своєму повідомленні вони заявили: "Ми робимо все можливе, щоб відновити обслуговування клієнтів якнайшвидше".

Жодна з компаній поки що не пояснила причину неполадок, але обидві рекомендували користуватися Wi-Fi до відновлення зв'язку. Також користувачі UScellular і Consumer Cellular, двох менших операторів, повідомили про проблеми.

Загалом скарги стосуються проблем з дзвінками, текстовими повідомленнями та доступом до Інтернету. Більшість повідомлень свідчать про відсутність послуг або сигналу.

Найбільше перебоїв спостерігається у великих містах, таких як Лос-Анджелес, Чикаго, Х'юстон і Атланта.

Нагадаємо, що в соціальній мережі Telegram 18 лютого також спостерігався збій. Користувачі скаржилися на невідправлені повідомлення та відсутність тек.

До речі, месенджер Signal недавно додав можливість спілкування з іншими людьми у застосунку, не розкриваючи свого мобільного номеру.