У світі може спалахнути новий конфлікт – Bloomberg

Філіппіни розробляють нову стратегію для захисту своїх територій та економічних інтересів

Міністр оборони Філіппін, Гілберто Теодоро, оголосив, що військовим доручено розробити нову стратегію для захисту території та економічних інтересів країни. За його словами, це стало необхідним після зіткнення з китайськими кораблями в спірному Південно-Китайському морі. Метою стратегії є забезпечити безпеку та виключні права на природні ресурси Філіппінського народу та майбутніх поколінь.

“Ми розвиваємо нашу спроможність захищати та охороняти всю нашу територію та виключну економічну зону, щоб гарантувати, що наш народ і всі майбутні покоління філіппінців зможуть вільно пожинати та насолоджуватися щедротами природних ресурсів, які по праву належать нам”, - заявив Теодоро.

На початку тижня філіппінські військовослужбовці отримали поранення під час зіткнення з двома китайськими кораблями, які застосували водомети проти судна, операцію на якому проводили філіппінські військові. Інцидент стався через “небезпечні блокувальні маневри”, проведені китайськими суднами.

За даними Bloomberg, така стратегія впроваджувалася раніше в адміністрації Маркоса для розв'язання конфлікту з Китаєм у Південно-Китайському морі.

Варто зазначити, що минулого року Філіппіни також звинуватили Китай у зіткненні військових кораблів двох країн у Південно-Китайському морі. Філіппінське МЗС висловило свою протест у Китайському посольстві в Манілі.

Читайте також: Китай атакував філіппінські судна. США відреагували