У ВМСУ оцінили, як вплине сезон штормів у Чорному морі на російський флот та війну

ВПСУ оцінили вплив штормів у Чорному морі
ВПСУ оцінили вплив штормів у Чорному морі

У зв'язку з сильними штормами у Чорному морі, російські кораблі будуть менше виходити в море та виконувати бойові завдання. Це також спричинить проблеми з логістикою, що вплине на хід війни загалом. Про це повідомив речник ВМС ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук на телеканалі FREEДОМ.

За словами Плетенчука, сезон штормів має значний вплив на логістику та активність флоту у Чорному морі. Наприклад, російська база в Новоросійську сильно залежить від погоди. Навігація стає складним процесом через південний вітер, що перешкоджає виходу з бази.

Речник ВМС також підкреслив, що сезон штормів часто впливає на судноплавство в Керченській протоці. Майже вся акваторія може бути ускладненою для суден навіть без проблем з логістикою. Кораблі можуть бути припинені через негоду.

Незважаючи на це, Керченський міст все житиме своїм звичним життям, зауважив Плетенчук. Проте, російські окупанти можуть зіткнутися з проблемами у зв'язку зі штормами, що вплинуть на їх логістику.

Раніше, президент Росії Володимир Путін визнав успіх збройних сил України у бою з кораблями Чорноморського флоту Росії. Він вважає необхідним захистити свій флот від можливих атак неподалік від військових баз.

Також відомо, що Російська Федерація вивела останній сторожовий корабель Чорноморського флоту з Криму.

Рух "АТЕШ" повідомив, що росіяни почали будувати фортифікаційні споруди на в'їздах до міста Євпаторія на території окупованого Криму.

Читайте також

Хусити Ємену атакували Ізраїль ракетою
сьогодні, 03:48 93 переглянули
Атака Ізраїлю на Ємен - ракета