У ВМСУ пояснили, з якою метою Росія проводить військово-морські навчання біля кордонів НАТО

Морські навчання Росії біля кордонів НАТО
Морські навчання Росії біля кордонів НАТО

Російська Федерація провела великі військові навчання "Океан-2024". Маневри відбувалися в різних частинах світового океану, включаючи Балтійське море. У Калінінградській області були проведені бойові стрільби. Це була демонстрація військової присутності і спроба злякати сусідні країни.

Таку думку висловив речник Військово-морських сил Збройних Сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в інтерв'ю телеканалу FREEДОМ.

За його словами, Росія не представила нічого нового, такі навчання - це її типова тактика.

"Загалом, це більше схоже на геополітичні ігри. Російська імперія займається демонстрацією військової присутності, військової могутності та спробою злякати сусідів протягом останніх сотні років, як мінімум. Так що немає нічого нового в цих діях", - підкреслив Плетенчук.

Він вважає, що такі дії Росії не лякають сусідні країни, а натомість спонукають їх звертати більшу увагу на агресивну політику та поведінку РФ.

"Це спонукає країни НАТО приймати заходи для зміцнення своїх кордонів і перегляду своїх збройних сил, і це вже відбувається. Особливо це стосується Північноатлантичного альянсу. Деякі протоколи були змінені після подій в Україні. Так що Росія, в принципі, робить все навпаки", - сказав речник.

Плетенчук також згадав, що деякий час тому протяжність кордону Росії з НАТО значно збільшилася.

"Дивіться, які протяжність кордонів у РФ з НАТО, про яку вони так відчайдушно розповідають у пропагандистських студіях. Якось виявилося, що ці кордони стали вдвічі довшими. Так що, повторюю, нічого нового в цьому немає", - зауважив Дмитро Плетенчук.

Також речник висловив свою думку про те, що Естонія та Фінляндія збільшують свою морську оборону і планують закрити Фінську затоку для російських кораблів.

"Важко оцінити можливості інших армій світу, але я впевнений, з урахуванням кількості країн, що входять до НАТО, і самої площі цієї акваторії, Хмарний найбільш ймовірно мають такі можливості", - сказав речник.

Читайте також