У Зеленського розповіли, що роблять для дозволу ударів по Росії

Зеленський і рада на нараді
Зеленський і рада на нараді

Українські дипломати активно працюють зі США, щоб зняти обмеження на використання американської зброї для ударів по території Росії. Про це повідомив Ігор Жовква, заступник керівника Офісу Президента України, в інтерв'ю "Голосу Америки". За його словами, цей процес розпочався задовго до недавнього саміту НАТО і вже є певні зрушення.

Жовква підкреслив, що Україна співпрацює зі США на різних рівнях, включаючи Міністерство оборони, Раду національної безпеки та Білий дім.

Говорячи про аргументи, які Україна наводить партнерам, Жовква сказав: "Аргументи дуже прості - нам треба захистити себе. І всі знають, звідки походить небезпека: ракети запускають із конкретних місць". Водночас він відмовився розголошувати деталі переговорів, зазначивши, що важливі рішення завжди приймаються дискретно, і цього разу не буде винятком.

Нагадаємо, що навіть після нещодавньої атаки на лікарню Охматдит у Києві адміністрація Байдена заявила про неготовність скасувати заборону використання американської зброї для ударів углиб території Росії.

Читайте також