Удар по аеродрому «Саки» у Криму: Генштаб повідомив деталі

Зруйнований аеродром «Саки» після удару.
Зруйнований аеродром «Саки» після удару.

Удар ЗСУ по аеродрому "Саки" внаочі

Генеральний штаб Збройних Сил України підтвердив удар по аеродрому "Саки" у тимчасово окупованому Криму внаочі. За повідомленням, цей аеродром є важливим об'єктом, який Росія використовує для контролю повітряного простору та нанесення ударів по Україні.

Силами ракетних військ ЗСУ у співробітництві з іншими складовими в рамках одного плану був завданий удар по аеродрому "Саки" в тимчасово окупованому Криму. Цей аеродром є одним з оперативних, які Росія використовує для контролю повітряного простору, а також для нанесення авіаційних ударів по Україні. Передбачається доповнення інформації про наслідки удару.

У Генеральному штабі зауважили, що аеродром "Саки" захищали сучасні російські засоби протиповітряної оборони, які, однак, не зуміли захистити цей важливий військовий об'єкт.

Сили оборони України продовжують знищувати військову інфраструктуру російських загарбників і спільна робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях російських збройних сил буде тривати.

Нагадаємо, що внаочі 26 липня в тимчасово окупованому Криму пролунали сильні вибухи. За даними кримських партизанських каналів, вогонь охопив військовий аеродром "Саки" в Новофедорівці, де зберігалися значні запаси боєприпасів, а детонація боєкомплекту була чутна на значній відстані.

Читайте також