Удар по геріатричному пансіонату: кількість загиблих та постраждалих зросла

Геріатричний пансіонат - загиблі та постраждалі
Геріатричний пансіонат - загиблі та постраждалі

Удар російської армії по Сумському геріатричному пансіонаті призвів до загибелі однієї людини, а 12 отримали поранення. Про це повідомляє ДСНС.

Рятувальники зазначають, що технічний та п'ятий поверхи будівлі були частково зруйновані. 147 осіб залишили пансіонат і були евакуйовані, немає жодних людей під завалами.

До робіт залучено п'ять автобусів, включаючи два від ДСНС, а також два медичні розрахунки для транспортування пацієнтів до лікарні та інших пансіонатів.

Нагадаємо, російські загарбники обстріляли Суми керованими авіабомбами. Сумський геріатричний пансіонат, в якому проживало 221 людина похилого віку, потрапив під приціл ворога.

Також було повідомлено, що російські окупанти о 19 годині дев'ятнадцятого вересня здійснили ракетний удар по Харкову. Цей удар спричинив зруйнування двох приватних будинків у Шевченківському районі міста, а також поширення пожежі на господарські споруди та рослинність.

За попередніми даними, російські загарбники використали балістичну зброю для цього нападу. Харківська обласна прокуратура уже розпочала кримінальне провадження у зв'язку з порушенням законів та звичаїв війни. Учора російські військові також кілька разів атакували Нікопольський та Криворізький райони.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав країни-члени ЄС зняти обмеження, які заважають Україні використовувати західну зброю проти законних військових цілей в Росії.

Читайте також