Удар по Керченській поромній переправі: британська розвідка повідомила про наслідки

Обговорення наслідків атаки на Керченську поромну переправу
Обговорення наслідків атаки на Керченську поромну переправу

Атаки на поромну переправу в окупованому Криму серйозно ускладнили логістику окупантам, зокрема їхнім військовим силам. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

Україна провела удари по двох російських поромних переправах у Керчі, заблокувавши їх.

«Ці пороми майже точно були основним засобом транспортування пального та боєприпасів до Криму через Керченський міст», - зазначено в повідомленні.

Аналітики Міноборони Британії вважають, що ці удари створили тимчасові проблеми в логістиці російської армії та можливо обмежили поставки пального до Криму.

«Росії, майже впевнено, потрібно буде якнайшвидше замінити пором, що може вплинути на її морські логістичні операції, або ризикувати використовувати залізничний міст для транспортування пального та небезпечних вантажів. Український удар по поромній переправі та нафтобазі нагадує про вразливість Керченської протоки, незважаючи на російські заходи безпеки та протиповітряну оборону», - повідомляє Міноборони Британії.

30 травня вночі Збройні Сили України провели ракетний удар проти Керченської поромної переправи.

Росія використовувала переправу для поставки матеріалів своїм військам в окупованому Криму. Крім того, в Генштабі повідомили, що об'єкт був захищений «сучасними» російськими протиповітряними системами «Панцир», «Тор», «Тріумф». Але ракети, що знаходяться на озброєнні з 90-х років минулого століття, успішно обійшли «сучасний» протиракетний щит окупантів.

Спецпідрозділи Головного управління розвідки знищили ще одне судно Російської Федерації у Чорноморському морі в Криму. Раніше українська розвідка вразила чотири російські катери типу «Тунець» в окупованому Криму.

Протягом 27 місяців Україна затопила або важко пошкодила більше десятка великих військових кораблів російського Чорноморського флоту в окупованому Криму. Це становить близько третини від усього флоту.

Tут зазначається, що, охоплені страхом через атаки ЗСУ, окупанти випускають кораблі Чорноморського флоту у море разом з катерами «Раптор».

Читайте також