Удар ЗСУ по аеродрому «Саки»: супутники зафіксували наслідки (фото)

Зруйновані будівлі та розірвані підземні тунелі
Зруйновані будівлі та розірвані підземні тунелі

Сателітні знімки показали наслідки ракетної атаки ЗСУ по аеродрому "Саки" в окупованому Криму. Згідно розслідування проєкту "Схеми", на фото з 28 липня видно темні плями, що можуть свідчити про пожежу або вибухи. Проте зображення не дають повного уявлення про наслідки цієї атаки.

Нагадаємо, 26 липня Генеральний штаб ЗСУ підтвердив атаку по аеродрому "Саки" в нічний час. Військові заявили, що цей аеродром є важливим об'єктом, який Росія використовує для контролю над повітряним простором та нападів на Україну. Генштаб також зазначив, що летовище було охороняло "сучасне" російське протиповітряне обладнання, яке не змогло захистити об'єкт РФ.

Додатково, Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що на російському аеродромі "Оленья" був пошкоджений стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3. Важливо зазначити, що ураження такої техніки мають велике значення, оскільки Росія наразі не здатна виробляти нові примірники цих літаків.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 26 липня на окупованому Криму відбулися потужні вибухи. За даними кримських партизанських каналів, аеродром "Саки" у Новофедорівці, де зберігалися боєприпаси, був охоплений вогнем. Детонація боєкомплектів була чутна на значній відстані.

Читайте також