Угорщина оскаржить рішення ЄС про військову допомогу Україні із заморожених активів РФ

Угорщина оскаржить рішення ЄС про військову допомогу Україні заморожених активів РФ
Угорщина оскаржить рішення ЄС про військову допомогу Україні заморожених активів РФ

Угорщина планує оскаржити рішення ЄС про допомогу Україні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто оголосив про плани Будапешта оскаржити рішення Європейського Союзу про виділення 1,4 мільярда євро військової допомоги для України. Ця сума має надійти з заморожених російських активів.

Під час пресконференції у Люксембурзі Сіярто заявив, що ЄС "перетнув червону лінію" при ухваленні такого рішення. Він також зауважив, що Угорщина не бажала такого результату, але єдине рішення було необхідним.

Міністр стверджує, що "воєнний запал засліпив тих, хто ухвалив рішення" в ЄС. Він попередив, що Угорщина вивчає юридичні можливості для оскарження цього кроку. Також Сіярто зазначив, що це рішення створює довгостроковий ризик для функціонування Європейського Союзу.

Зазначимо, що 24 червня країни ЄС затвердили перший транш військової допомоги для України на загальну суму до 1,4 мільярда євро з заморожених російських активів.

Юридична служба Ради ЄС встановила, що Угорщина не має права блокувати це фінансування, оскільки вона не голосувала за створення Фонду допомоги Україні, а кошти не надходять від європейських платників податків.

Джерело: hromadske

Читайте також